søndag 25. mai 2014

Perfekte sitteplasser i Drammen!

                                                     -Sakte-TV og sur-øl....det er visst det som er "in" nå....-

 
Herreklubben VI tok for tredje år på rad turen til Drammen for å delta på Haandbryggeriets Ølfestival, og det ble en nydelig dag i Drammen ikke minst takket være de fantastiske sitteplassene Nico klarte å finne til oss. I år hadde vi i tillegg med oss en haiker som vi plukket opp på Sundvolden. Haikeren var til felles forlystelse for selskapet, alltid gøy med litt nye innspill.

Tommy Helland fra Ølportalen, en haiker fra Sundvolden og
Solbukken.
Vi ankom Haandbryggeriet 12:00 Sharp og etter litt rolig billettsurr fant Nico noen fantastiske sitteplasser som vi umiddelbart inntok og gikk i gang med TT (taktisk tylling).

Om TT:

Taktisk Tylling, eller TT for enkelhets skyld
er et konsept Nico lanserte på Haandfestivalen
i fjor. Nico er nemlig ikke bare en mester i å finne
sitteplasser, han har også klare visjoner om hvordan
man skal gjennomføre en 10-timers økt med aktiv
ølsmaking. TT går utpå at man starter med kun å
drikke øl inntil 5%. Når man har kommet seg
igjennom alle kandidatene som innfrir kravet
oppjusterer man til øl inntil 7% deretter til 9,9%
og deretter er det full flyt. Vår venn, Tor Simen
prøvde seg i år på et lignende opplegg med fargekoder
noe som umiddelbart ble døpt til "DD" (Dissimilliss-drikking).
 


Neste sur-øl planlegges.....
For oss i Herreklubben som stort sett sitter å drikker for oss selv er det ganske gøy å være på en slik festival. Ikke bare kan man glede seg over fantastiske sitteplasser, men man får også et godt innblikk av hva som rører seg i ølverdenen. I 2012 var det sterkt humlede IPA'er som dominerte, i fjor var det fatlagring som var det store og i år er det altså sur-øl som er greia. Sur-øl kan være både forfriskende og godt det, men når man smeller i seg 10 forskjellige på rappen blir smaksløkene rimelig enveiskjørte etter hvert. Alt med måte.....

 
Av øl jeg velger å trekke frem fra festivalen i år er Harpoon IPA, Fanø Havgus, Fanø Port Porter, Haandbryggeriet Jækel & Cuvee#2 og De Molen Bakker Wort Bowmore BA som jeg alle ratet til 25 og selvsagt Närkes Stormaktsporter, denne gangen i en fatlagret versjon (Ragnarök) som sto til 27 på skalaen. I tillegg hadde vi fantastiske sitteplasser som jeg må belønne med toppkarakteren 30. Takk til Nico som fant disse plassene.

Nico hadde funnet så fantastiske sitteplasser oss til at flere
benyttet anledningen til å slå seg ned for en rolig ølprat.
Mye kjentfolk var det rundtforbi, også fra Hønebyen. Med såpass mange herfra stusset vi veldig over at den puben som i tidligere år har arrangert utflukt til nettopp denne festivalen ikke hadde satt opp noen buss i år. Teoriene er mange.....muligheten for fantastiske sitteplasser på festivalområdet kan i hvert fall ikke være grunnen.

Herreklubben VI i Storm Thorgerson versjon.
Vi må nok en gang få gratulere Haandbryggeriet med en vellykket gjennomføring. Ikke en kø, liten trengsel og generelt god stemning. Det at enkelte bryggerier gikk tomme for øl relativt tidlig på lørdagen må nesten de respektive bryggeriene ta på sin egen kappe.... Takk til alle kjente vi møtte som gjorde dagen enda ett hakk triveligere. Ingen nevnt, ingen glemt, og sist men ikke minst må jeg få takke Nico som fant noen alldeles fantastiske sitteplasser til oss, Du er herved sitteplassansvarlig for all fremtid.
Hønefoss' store øl-gudfar Tore Hansen med undertegnede.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar