søndag 8. mars 2015

Herreklubbens AleSmith-aften


                  -Er det noen som husker den 0,7 flaska til Ringnes? Den som var kliss lik ei weissbier-flaske bortsett fra farge, fasong, kork og innhold?  
           (Nicolay Asbjørn Nilssen, 7 Mars 2015).

Nico innkalte til hastemøte i Herreklubben. Han hadde nemlig ryddet på kjølerommet og funnet ut at han hadde i overkant mange øl fra det velrennomerte amerikanske bryggeriet, AleSmith stående og faren var overhengende for at dette ølet skulle forvitre....

Fornøyde gjester.
Vi andre i Herreklubben er ikke vonde å be, og sammen med de innbudte gjestene Terje og Helge gikk vi løs på oppgaven med utilslørt glede og begeistring.

De to første testkandidatene hadde nok vært lagret i overkant lenge.... hverken ESB eller APA er spesielt lagringsdyktige øl og selv om de ikke smakte ille, lar vi ratingen ligge på disse to siden de ikke fikk vist seg fra sin beste side.


Dette var virkelig en "best of the best" smaking. Med en snittkarakter på 25,2 befinner vi oss så absolutt i toppsjiktet av øl. Det å kunne sitte en lørdagskveld å helle i seg dette mens man smatter og mener er et privilegium vi så absolutt må verdsette. At man i tillegg kan gjøre dette sammen med hyggelige mennesker  er en kjærkommen bonus. Takk for kvelden karer!


Anvil ESB - Ikke ratet, Flasken hadde ligget i overkant lenge.
X Extra Pale Ale - Ikke ratet, Flasken hadde ligget i overkant lenge.
YuleSmith (Winter) - 24 (testet tidligere, men med den karakter kan man alltids ta en reprise).
Grand Cru - 26.
Wee Heavy - 26.
Old Numbskull - 23.
Speedway Stout - 27 (denne hadde jeg drukket tidligere og ratet til 19, går tilbake på det).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar